Facebook

Случайные записи в Блогах

Здравствуйте, друзья. Меня зовут Сергей Филипчук, и с этого дня я буду вести свой Блог на сайте inFit. Зачем мне нужен этот Блог, и о чем я собираюсь писать?

  Подробнее→
Якщо я буду пити вітаміни, я не поправлюсь?
А якщо я хочу набрати вагу, чи треба мені вітаміни?
Відповіді на ці запитання читайте в статті Сергія Філіпчука.
  Подробнее→
Хочу поделиться как можно с большим количеством людей тем огнем радости, энергии и мотивации, который горит сейчас в моей груди!  Подробнее→
Universal Animal Pak vs Myology Ultra Man Sports Multi vs Puritan’s Pride Ultra Vita Man vs Optimum Nutrition - Opti Men
Иногда правда не так очевидна, как может показаться на первый взгляд...

   Подробнее→
Коли я бачу, що спати залишається не більше 6 годин, то випиваю перед сном 1 порцію мелатоніна, не для того, щоб швидше заснути (бо коли втомлений і при цьому не пересилив сонливість, а відразу ліг - то я відключаюсь практично миттєво), а для того, щоб за 5-6 годин сну ВИСПАТИСЬ ЕФЕКТИВНІШЕ. Наприклад, сьогодні я себе почуваю прекрасно, і більш виспаним, як за 8 годин сну в неділю. А бадьорий настрій і натхнення на роботу дорогого вартує.  Подробнее→
Продавці з різних сект мережевого маркетингу все більше уваги приділяють так званим "домашнім тестам омега-3 на якість", в ході яких показують, що деякі продукти омега-3 розплавляють пінопласт, а інші - ні. Це призводить до непорозуміння,  як ці продукти працюють з точки зору користі для організму і безпеки. На жаль, використання цих трюків може збити з пантелику або навіть відлякати людей від прийняття цього натурального продукту, який необхідний для здоров'я людини. Не обманюйте себе цими "тестами"! Якщо хтось спробує використати експеримент з пінопластом як доказ переваги одного продукту над іншим - раджу посилати до біса такого продавця, бо він намагається вами маніпулювати! Жоден якісний продукт не потребує маніпуляцій та психологічного впливу на клієнта для того, щоб його продати!  Подробнее→
Сьогодні на ринку вітамінних добавок існує така кількість різноманітних продуктів  та виробників, що навіть досвідченим в цій сфері, інколи важко вибрати - що справді необхідно вживати для здоров’я, а що буде даремним витрачанням коштів? Насправді, з такими запитаннями я зустрічаюся щодня, тому з’явилась ідея виділити ТОП-3 добавок для здоров’я, які необхідні кожному, а також коротко розказати, як правильно їх вибирати.
Ці категорії продуктів однаково необхідні як для чоловіків, так і для прекрасної половини людства.
  Подробнее→

Сегодня я бы хотел немного рассказать о BCAA аминокислотах с конкретными примерами.

  Подробнее→
Сегодня на рынке витаминных добавок существует такое количество разнообразных продуктов и производителей, что даже опытным в этой сфере, иногда трудно выбрать - что действительно необходимо принимать для здоровья, а что будет бесполезной тратой средств? На самом деле, с такими вопросами я встречаюсь каждый день, поэтому появилась идея выделить ТОП-3 добавок для здоровья, которые необходимы каждому, а также кратко рассказать, как правильно их выбирать.  Подробнее→

Главный герой данной статьи – Дендробиум.

  Подробнее→

Здравствуйте, друзья. Сегодня я хочу рассказать о классификации предтренировочных комплексов на основе их действия, которую я определил лично для себя.

  Подробнее→
Universal Animal Pak vs Myology Ultra Man Sports Multi vs Puritan’s Pride Ultra Vita Man vs Optimum Nutrition - Opti Men
Інколи правда не така очевидна, як здається на перший погляд...
  Подробнее→

Розвод з омега-3. Чому пінопластовий тест омега-3 - примітивна маніпуляція?

  • 23 июля 2020 08:03:29
  • Отзывы : 0
Продавці з різних сект мережевого маркетингу все більше уваги приділяють так званим "домашнім тестам омега-3 на якість", в ході яких показують, що деякі продукти омега-3 розплавляють пінопласт, а інші - ні. Це призводить до непорозуміння,  як ці продукти працюють з точки зору користі для організму і безпеки. На жаль, використання цих трюків може збити з пантелику або навіть відлякати людей від прийняття цього натурального продукту, який необхідний для здоров'я людини. Не обманюйте себе цими "тестами"! Якщо хтось спробує використати експеримент з пінопластом як доказ переваги одного продукту над іншим - раджу посилати до біса такого продавця, бо він намагається вами маніпулювати! Жоден якісний продукт не потребує маніпуляцій та психологічного впливу на клієнта для того, щоб його продати!
Сергій Філіпчук - Стаття про розвод з омега-3 і пінопластовим тестом.


Все, що вам потрібно знати про “пінопластовий тест”, як він відбувається і що він означає

Пінопласт (полістирол), як і будь-які вироби з нього,  можна розчинити в чистому риб'ячому жирі. Весь риб'ячий жир матиме такий же вплив на полістирол, але від деяких продуктів риб’ячого жиру цей процес буде набагато швидшим, ніж від інших. Різні корисні натуральні речовини, такі як свіже лимонне масло - також розчиняють полістирол. В так званих “пінопластових тестах” етерифікована форма етилового ефіру риб'ячого жиру розчиняє пінопласт набагато швидше, ніж форма тригліцеридів, просто через те, що число хімічних зв'язків в двох формах риб'ячого жиру - різне: в риб'ячому жирі на основі етилового ефіру число зв'язків близьке до числа зв'язків полістиролу. Ця схожа хімічна полярність є тією ж причиною, по якій чисте лимонне масло також швидко розчиняє пінополістирол. Для виробництва риб'ячого жиру не використовуються розчинники, тому в готових продуктах їх немає. Цей “магічний трюк”  не має нічого спільного ні з розчиненням холестеринових бляшок в організмі, ні тим більше з шкідливим впливом на людину, незважаючи на його очевидний візуальний вплив на пінопласт. На щастя, людське тіло не складається з полістиролу і не отримує жодного негативного впливу від риб'ячого жиру в його загальнодоступних формах. 

Хоча одна адептка відомої компанії мережевого маркетингу в сторіз власного інстаграм-аккаунту заявила: “Відомо, що пінопласт - це спрощена форма людського холестерину. Хтось в це вірить, хтось ні. Особисто я - вірю. Тому зараз проведемо тест і подивимось, омега якого виробника розчинить пінопласт, а значить буде ефективною проти холестеринових бляшок, і побачимо, що дешеве - не означає якісне”... І в якості прикладу “дешевого і не якісного” взяла омегу мого улюбленого виробника Puritan’s Pride (варіант в формі тригліцеридів, щоб пінопласт не розплавився - бо в пурітанса є більш концентрована омега в формі етилового ефіру теж). А в якості прикладу дорожчого,але якісного - показала омегу, яку продає сама. Як же я тоді матюкався, коли мені прислали колеги це відео. Моєю першою реакцією була фраза: “Шо бля??? Пінопласт - спрощена форма холестерину? В такому випадку я заявляю, що пінопласт - це спрощена форма мозку тих людей, які дурять клієнтів, демонструючи “пінопластовий тест”.

Омега-3 в рибі містяться у формі тригліцеридів (де основою молекули є “гліцериновий хребет”, який “не плавить пінопласт”) і можуть бути етерифіковані для отримання додаткових переваг. Як тільки риба спіймана, масла починають розкладатися і можуть легко згіркнути. Етерифікація - це процес, який стабілізує і підтримує свіжість риб'ячого жиру для запобігання згіркнення і при цьому дозволяє отримувати більш високі концентрації незамінних омега-3 EPA (ЕПК) і DHA (ДГК) жирних кислот. Під час цього процесу етерифікації тригліцериди видаляються, змінюючи кількість молекулярних зв'язків в риб'ячому жирі. Так званий “гліцериновий хребет” замінюється на “етиловий ефір”, який власне швидко плавить пінопласт. Як очищена форма етилового ефіру, так і форма тригліцеридів, в організмі перетравлюються в більш просту фракцію, вільні жирні кислоти, щоб забезпечити біодоступність в кишечнику людини. Форми етилового ефіру і тригліцеридів однаково добре перетравлюються ліпазою (фермент для травлення жирів) і доступні для абсорбції у вигляді вільних жирних кислот, і форма етилового ефіру є, щонайменше, такою ж біодоступною, що і форма тригліцеридів. (1)

Існують деякі свідчення того, що форма етилового ефіру буде підтримувати циркулюючі рівні омега-3 жирних кислот EPA і DHA краще, ніж форма тригліцеридів. Форма етилового ефіру EPA і DHA є формою, яка використовується в більшості успішних клінічних досліджень, які оцінюють потенційну користь для здоров'я від додаткових жирів Омега-3. Фактично, клінічні випробування форми етилового ефіру стабільніше дають позитивні результати, ніж ті, які проводилися з тригліцеридною формою. Також EPA і DHA в формі етилових ефірів інгібують агрегацію тромбоцитів і контролюють тригліцериди сироватки, залишаючи при цьому інші сироваткові ліпіди практично без змін. (2) 

Форми етилового ефіру створюють запаси в організмі, що дозволяє перетворювати їх у вільні жирні кислоти більш послідовно, ніж форма тригліцеридів. (3) 

Через їх доведені переваги і безпечність, було б прикро, якщо відверто маніпулятивний “пінопластовий тест” змусить деяких людей відмовитися від використання більш концентрованого риб'ячого жиру в формі етилового ефіру в якості добавки до раціону.

Наступна частина статті не обов’язкова для читання - проте для тих, кому цікаве обгрунтування пінопластового тесту омега-3 з точки зору хімії, може бути корисною.
 

Технічні пояснення хімічної природи реакції омега-3 кислот і пінопласту


Хімічна полярність грає роль в тому, як з'єднання реагують один з одним. Ця властивість характеризує розділення зарядів (неспівпадання центрів позитивного та негативного зарядів) у молекулах, їхніх фрагментах чи окремих зв'язках.

З'єднання вважаються полярними через нерівний розподіл електронів. Наприклад, вода є полярним з'єднанням. З'єднання є неполярним, коли електричний заряд збалансований. Харчові олії зазвичай неполярні.

У хімії існує правило, яке описує, як реагують полярні і неполярні розчинники: «подібне розчиняє подібне». Ми всі знаємо, що масло і вода не змішуються. Причина в тому, що вода, яка є полярною, не реагуватиме (не буде змішуватися) з олією, яка є неполярною. «Подібне розчиняє подібне».
Цукор і сіль - полярні, і за своєю природою вони легко змішуються з водою, іншим полярним з'єднанням.

Таким чином, хімічна реакція відбувається, коли неполярне з'єднання вступає в контакт з іншим неполярним з'єднанням, і проходить легше, коли число хімічних зв'язків в одній речовині близьке або збігається з числом хімічних зв'язків іншої речовини.

Полістирол - вологостійка піна, зазвичай відома як пінопласт (Styrofoam®), утворюється з довгого ланцюга полімерів. Цей матеріал використовується у виробництві кавових чашок і тарілок, пакувальних матеріалів, а також в якості ізолятора холоду і є неполярним. Що робить пінопласт ідеальним для зберігання гарячих і холодних напоїв? Через те, що це неполярне з'єднання - він не вступає в реакцію з полярною водою, яка використовується для приготування кави, чаю та інших напоїв. Цей же матеріал буде реагувати з будь-якою формою харчового масла; це може бути оливкова олія, лимонна олія, риб'ячий жир і т. д. Ця реакція відбувається природним чином, і її інтенсивність заснована виключно на хімічних властивостях обох сполук і полярності кожної з них.

Всі харчові олії є неполярними та складаються з жирних кислот. А ці жирні кислоти складаються з довгого ланцюга вуглеводневих молекул. Що стосується риб'ячого жиру, як я вже згадував вище - він може містити тригліцериди, а може містити етилові ефіри. Як тригліцеридну форму, так і форму етилового ефіру, спочатку необхідно перетравлювати і розщеплювати до вільних жирних кислот для абсорбції в шлунково-кишковому тракті. Після всмоктування вільна жирна кислота потім перетворюється в тригліцеридну форму в печінці шляхом додавання вже доступних тригліцеридів, отриманих з циркулюючих ліпідів (жирів).

У прикладі з риб'ячим жиром насправді ВСЕ згодом буде реагувати з пінополістиролом; просто з різною швидкістю. Ще раз підсумую: тривалість визначається кількістю хімічних зв'язків в кожному типі риб'ячого жиру, наскільки вони відповідають кількості хімічних зв'язків в пінопласті. Тригліцеридам потрібно більше часу для реакції з пінопластом, в той час як олія на основі етилового ефіру має більше хімічних зв'язків, а тому цілком природно, що реакція проходить швидше.

Тому, “любі мої” продавці омеги з мережевого маркетингу - шах і мат. 

Окрема подяка за чудові роз’яснення в цій темі доктору Neil E. Levin, CCN, DANLA 

Автор - Сергій Філіпчук
https://www.facebook.com/serhii.filipchuk/
https://www.instagram.com/serhii_filipchuk/


Джерела (список використаної літератури про омега-3):

  1. Krokan HE, Bjerve KS, Mørk E. The enteral bioavailability of eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid is as good from ethyl esters as from glyceryl esters in spite of lower hydrolytic rates by pancreatic lipase in vitro. Biochim Biophys Acta. 1993 May 20;1168(1):59-67. PMID: 8504143 (Крокан Х.Е., Бьерве К.С., Мёрк Е. Ентеральна біодоступність ейкозапентаеновой і докозагексаєнової кислот так само хороша з етилових ефірів, як і з гліцерілових ефірів, незважаючи на більш низькі швидкості гідролізу панкреатичної ліпази in vitro. Биохим Біофіз Acta.)
  2. von Schacky C. A review of omega-3 ethyl esters for cardiovascular prevention and treatment of increased blood triglyceride levels. Vasc Health Risk Manag. 2006;2(3):251-62. Review. PMID: 17326331 (Огляд етилових ефірів омега-3 для профілактики серцево-судинних захворювань і лікування підвищеного рівня тригліцеридів в крові.)
  3. Rupp H, et al. Risk stratification by the "EPA+DHA level" and the "EPA/AA ratio" focus on anti-inflammatory and antiarrhythmogenic effects of long-chain omega-3 fatty acids. Herz. 2004 Nov;29(7):673-85. Review. Erratum in: Herz. 2004 Dec;29(8):805. PMID: 15580322 (Стратифікація ризику за рівнями «EPA + DHA» і «співвідношенню EPA / AA» фокусується на протизапальних і антиаритмічних ефекти довголанцюжкових жирних кислот омега-3).


Додаткові Пруфи (посилання на англомовні джерела інформації) - нижче.

https://askthescientists.com/qa/why-does-the-oil-in-biomega-dissolve-styrofoam/
https://www.sciencebasedhealth.com/Fish-Oil-EE-vs-TG-omega-3s-which-is-better-W119.aspx
https://blog.metagenics.com/post/2018/08/13/the-big-debate-ee-or-tg/
https://www.xtend-life.com/blogs/health-articles/watch-out-for-these-fish-oil-myths
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3004594/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26328782/
 
 
 
 
Оставить отзыв ↓
 
Ещё никто не оставил отзывов.
 

 

Быстрый заказ
Пожалуйста, укажите имя и свой номер телефона, чтобы мы могли связаться с Вами

captchacaptchacaptchacaptcha