Facebook

Случайные записи в Блогах
Universal Animal Pak vs Myology Ultra Man Sports Multi vs Puritan’s Pride Ultra Vita Man vs Optimum Nutrition - Opti Men
Иногда правда не так очевидна, как может показаться на первый взгляд...

   Подробнее→

Главный герой данной статьи – Дендробиум.

  Подробнее→

Сегодня я бы хотел немного рассказать о BCAA аминокислотах с конкретными примерами.

  Подробнее→

Здравствуйте, друзья. Меня зовут Сергей Филипчук, и с этого дня я буду вести свой Блог на сайте inFit. Зачем мне нужен этот Блог, и о чем я собираюсь писать?

  Подробнее→

Здравствуйте, друзья. Сегодня я хочу рассказать о классификации предтренировочных комплексов на основе их действия, которую я определил лично для себя.

  Подробнее→
Хочу поделиться как можно с большим количеством людей тем огнем радости, энергии и мотивации, который горит сейчас в моей груди!  Подробнее→
Universal Animal Pak vs Myology Ultra Man Sports Multi vs Puritan’s Pride Ultra Vita Man vs Optimum Nutrition - Opti Men
Інколи правда не така очевидна, як здається на перший погляд...
  Подробнее→
Продавці з різних сект мережевого маркетингу все більше уваги приділяють так званим "домашнім тестам омега-3 на якість", в ході яких показують, що деякі продукти омега-3 розплавляють пінопласт, а інші - ні. Це призводить до непорозуміння,  як ці продукти працюють з точки зору користі для організму і безпеки. На жаль, використання цих трюків може збити з пантелику або навіть відлякати людей від прийняття цього натурального продукту, який необхідний для здоров'я людини. Не обманюйте себе цими "тестами"! Якщо хтось спробує використати експеримент з пінопластом як доказ переваги одного продукту над іншим - раджу посилати до біса такого продавця, бо він намагається вами маніпулювати! Жоден якісний продукт не потребує маніпуляцій та психологічного впливу на клієнта для того, щоб його продати!  Подробнее→
Сегодня на рынке витаминных добавок существует такое количество разнообразных продуктов и производителей, что даже опытным в этой сфере, иногда трудно выбрать - что действительно необходимо принимать для здоровья, а что будет бесполезной тратой средств? На самом деле, с такими вопросами я встречаюсь каждый день, поэтому появилась идея выделить ТОП-3 добавок для здоровья, которые необходимы каждому, а также кратко рассказать, как правильно их выбирать.  Подробнее→
Сьогодні на ринку вітамінних добавок існує така кількість різноманітних продуктів  та виробників, що навіть досвідченим в цій сфері, інколи важко вибрати - що справді необхідно вживати для здоров’я, а що буде даремним витрачанням коштів? Насправді, з такими запитаннями я зустрічаюся щодня, тому з’явилась ідея виділити ТОП-3 добавок для здоров’я, які необхідні кожному, а також коротко розказати, як правильно їх вибирати.
Ці категорії продуктів однаково необхідні як для чоловіків, так і для прекрасної половини людства.
  Подробнее→
Якщо я буду пити вітаміни, я не поправлюсь?
А якщо я хочу набрати вагу, чи треба мені вітаміни?
Відповіді на ці запитання читайте в статті Сергія Філіпчука.
  Подробнее→
Коли я бачу, що спати залишається не більше 6 годин, то випиваю перед сном 1 порцію мелатоніна, не для того, щоб швидше заснути (бо коли втомлений і при цьому не пересилив сонливість, а відразу ліг - то я відключаюсь практично миттєво), а для того, щоб за 5-6 годин сну ВИСПАТИСЬ ЕФЕКТИВНІШЕ. Наприклад, сьогодні я себе почуваю прекрасно, і більш виспаним, як за 8 годин сну в неділю. А бадьорий настрій і натхнення на роботу дорогого вартує.  Подробнее→

Чи набирають вагу від вітамінів?

  • 12 мая 2020 12:07:33
  • Отзывы : 0
Друзі, є в мене одна проблемка. Я не дуже вмію коротко щось розказати. Завжди хочеться історію розповісти з усіма деталями, без яких, здається, сама історія буде мати зовсім інший сенс.
І ось щойно отримав такий запит в телеграм: 
"Чи набирають вагу від вітамінів?
Можете написати кілька експертних абзаців?"


Якраз мав час. Відповів. А тоді дивлюсь на свою відповідь та думаю - давно ж і часто таке питали мене, і щоразу я розповідав. А от оформити відповідь в невелику статтю не було чи то часу, чи то бажання...
Тож завдяки тому, що відповідь давав письмово, нарешті маю що опублікувати в своєму блозі :)

Вагу набирають від надлишку калорій.
А скидають вагу лише при дефіциті калорій.
Це елементарна математика, яка позбавила б заробітку усіх продавців "секретних методик схуднення", якби всі люди усвідомили це математичне правило шкільного рівня.
Прихід калорій більший, як витрата калорій = вага росте.
Прихід калорій менший, як витрата калорій = вага падає.
Прихід калорій = витраті калорій = вага на місці.
Вже сама якість скидання чи набирання ваги залежить від того, яка якість тих калорій (скільки там білків, жирів і вуглеводів, а також які ті жири і які вуглеводи).
Витрата калорій залежить від індивідуального метаболізму (швидкості обміну речовин), ритму життя і фізичних навантажень, тренувань, і т.д. 
Але загальної математики це не змінює. 
Відповідно, прискорюючи обмін речовин (силовими вправами, режимом харчування, деякими жироспалювачами), додаючи фізичні навантаження - ми збільшуємо витрату калорій.
Одночасно з цим зменшуємо калорійність (за рахунок вуглеводів) - за умови дефіциту калорій, починаємо худнути.
Навпаки збільшуючи калорійність (знову ж таки за рахунок вуглеводів, бо білка треба в обох варіантах багато їсти) - починаємо набирати вагу.
Ось і все. 

А вітаміни нормалізують процеси в організмі. З вітамінами організм функціонує краще. Правильніше. Як він і повинен функціонувати.

Узагальнюючи, може бути 3 різні ситуації.
1) Людина хоче набрати вагу. Збільшила калорійність і якість раціону (каші, м'ясо, яйця...) і навіть добавки п'є для набору ваги (гейнер, креатин, і т.д.) - а набирає не так ефективно, як могла б, бо є банальний дефіцит вітамінів.
Додає до свого раціону ще хорошу чоловічу чи жіночу мультивітамінну формулу - і ура, перемога - починає набирати краще! 
Але це не конкретно від вітамінів, а від всього комплексу, що людина робила для набору ваги (тренування, відповідне харчування і спортивні добавки).
А вітаміни просто запустили нормальні процеси в організмі "на повну катушку". 

2) Людина хоче схуднути. Зменшила калорійність, причому слідкує за якістю раціону, додала і силові тренування, і кардіо. І худне, все ок. Проте, в умовах дефіциту калорій, ще більші шанси отримати дефіцит вітамінів.
А тому схудення відбувається не тільки не максимально ефективно, а ще й зі шкодою для організму. В першу чергу полетять суглоби.
Додає вітаміни, додає хондропротектори для суглобів (комплекси з глюкозаміном та хондроїтином) - і схуднення проходить краще і безпечніше.

3) Буває ще одна ситуація...
Людина харчується неправильно, і з надлишком калорій.
Тому вже набрала зайвого, і ніби далі не швидко набирається. Знову ж таки, бо організм з дефіцитом вітамінів функціонує неправильно.
І  тут починає пити вітаміни.
І з'являється нормальний, здоровий апетит. Яким би він і мав бути! І тут людина той апетит починає глушити булочками та іншими перекусами, які чудово тамують голод і прекрасно відкладаються в талії у вигляді жирів.
І тут такий висновок: "Всьо, то я від вітамінів поправилась/поправився.  Не буду їсти вітамінів".
А правильний висновок мав би бути: "О, з вітамінами мій організм запрацював, тому треба швиденько налагоджувати хоча б більш-менш правильне харчування. І починати робити якісь фізичні вправи, бо нарешті є на це сили і настрій".

Тому, моя відповідь така: прямого зв'язку між набором ваги і вітамінами нема, і це робить їх чудовим інструментом як для тих, хто худне - так і для тих, хто набирає вагу.

То тепер я запитаю, чи набираєш ти вагу від вітамінів? :)
 
 
Оставить отзыв ↓
 
Ещё никто не оставил отзывов.
 

 

Быстрый заказ
Пожалуйста, укажите имя и свой номер телефона, чтобы мы могли связаться с Вами

captchacaptchacaptchacaptcha