Facebook

Случайные записи в Блогах
Якщо я буду пити вітаміни, я не поправлюсь?
А якщо я хочу набрати вагу, чи треба мені вітаміни?
Відповіді на ці запитання читайте в статті Сергія Філіпчука.
  Подробнее→
Хочу поделиться как можно с большим количеством людей тем огнем радости, энергии и мотивации, который горит сейчас в моей груди!  Подробнее→

Сегодня я бы хотел немного рассказать о BCAA аминокислотах с конкретными примерами.

  Подробнее→
Сегодня на рынке витаминных добавок существует такое количество разнообразных продуктов и производителей, что даже опытным в этой сфере, иногда трудно выбрать - что действительно необходимо принимать для здоровья, а что будет бесполезной тратой средств? На самом деле, с такими вопросами я встречаюсь каждый день, поэтому появилась идея выделить ТОП-3 добавок для здоровья, которые необходимы каждому, а также кратко рассказать, как правильно их выбирать.  Подробнее→

Здравствуйте, друзья. Сегодня я хочу рассказать о классификации предтренировочных комплексов на основе их действия, которую я определил лично для себя.

  Подробнее→
Продавці з різних сект мережевого маркетингу все більше уваги приділяють так званим "домашнім тестам омега-3 на якість", в ході яких показують, що деякі продукти омега-3 розплавляють пінопласт, а інші - ні. Це призводить до непорозуміння,  як ці продукти працюють з точки зору користі для організму і безпеки. На жаль, використання цих трюків може збити з пантелику або навіть відлякати людей від прийняття цього натурального продукту, який необхідний для здоров'я людини. Не обманюйте себе цими "тестами"! Якщо хтось спробує використати експеримент з пінопластом як доказ переваги одного продукту над іншим - раджу посилати до біса такого продавця, бо він намагається вами маніпулювати! Жоден якісний продукт не потребує маніпуляцій та психологічного впливу на клієнта для того, щоб його продати!  Подробнее→
Коли я бачу, що спати залишається не більше 6 годин, то випиваю перед сном 1 порцію мелатоніна, не для того, щоб швидше заснути (бо коли втомлений і при цьому не пересилив сонливість, а відразу ліг - то я відключаюсь практично миттєво), а для того, щоб за 5-6 годин сну ВИСПАТИСЬ ЕФЕКТИВНІШЕ. Наприклад, сьогодні я себе почуваю прекрасно, і більш виспаним, як за 8 годин сну в неділю. А бадьорий настрій і натхнення на роботу дорогого вартує.  Подробнее→
Universal Animal Pak vs Myology Ultra Man Sports Multi vs Puritan’s Pride Ultra Vita Man vs Optimum Nutrition - Opti Men
Інколи правда не така очевидна, як здається на перший погляд...
  Подробнее→

Главный герой данной статьи – Дендробиум.

  Подробнее→

Здравствуйте, друзья. Меня зовут Сергей Филипчук, и с этого дня я буду вести свой Блог на сайте inFit. Зачем мне нужен этот Блог, и о чем я собираюсь писать?

  Подробнее→
Сьогодні на ринку вітамінних добавок існує така кількість різноманітних продуктів  та виробників, що навіть досвідченим в цій сфері, інколи важко вибрати - що справді необхідно вживати для здоров’я, а що буде даремним витрачанням коштів? Насправді, з такими запитаннями я зустрічаюся щодня, тому з’явилась ідея виділити ТОП-3 добавок для здоров’я, які необхідні кожному, а також коротко розказати, як правильно їх вибирати.
Ці категорії продуктів однаково необхідні як для чоловіків, так і для прекрасної половини людства.
  Подробнее→
Universal Animal Pak vs Myology Ultra Man Sports Multi vs Puritan’s Pride Ultra Vita Man vs Optimum Nutrition - Opti Men
Иногда правда не так очевидна, как может показаться на первый взгляд...

   Подробнее→

ТОП-3 "вітамінних" добавок, або як правильно вибирати продукти для здоров'я

  • 19 сентября 2016 14:47:12
  • Отзывы : 1
Сьогодні на ринку вітамінних добавок існує така кількість різноманітних продуктів  та виробників, що навіть досвідченим в цій сфері, інколи важко вибрати - що справді необхідно вживати для здоров’я, а що буде даремним витрачанням коштів? Насправді, з такими запитаннями я зустрічаюся щодня, тому з’явилась ідея виділити ТОП-3 добавок для здоров’я, які необхідні кожному, а також коротко розказати, як правильно їх вибирати.
Ці категорії продуктів однаково необхідні як для чоловіків, так і для прекрасної половини людства.

Однак, дана стаття буде корисна лише для тих, хто турбується про своє здоров’я. Якщо комусь здається, що ковтати якісь вітамінні пігулки - це погано, а харчуватися гамбургерами і запивати пивом - це нормально, то я не бачу сенсу переконувати Вас в протилежному, можете сміливо закривати статтю і гортати далі. Це те ж саме, що переконувати курця про шкідливість куріння. І що? Мільйон разів доведено, що це шкідливо, і якщо немає особистого рішення і мотивації дбати про своє здоров’я, то не варто нав’язувати протилежну точку зору.
Чомусь в пост-радянському суспільстві панують численні міфи про вітаміни, які інколи межують з абсурдом. На мою думку, на жаль, однією з основних причин є відставання нашої медицини і практична відсутність роботи лікарів з населенням саме в напрямку профілактики різних захворювань. Все дуже просто: проблема з’явилася - лікуємо! Звісно при цьому посваривши пацієнта за те що “затягнув” з лікуванням, і філософськими роздумами про те, що хворобу краще попереджувати, ніж лікувати. Але, хто, як не лікарі, має розповідати населенню, як це робити? Чому краще профілактика натуральними природніми добавками, ніж лікування сильнодіючими фармацевтичними препаратами?
А тепер до вашої уваги найцікавіше.

ІІІ місце - мультивітамінні комплекси

Можна багато говорити про те, що вітаміни треба набирати з овочів та фруктів, а в пігулках нема потреби. Я й сам активно агітую за достатню кількість овочів в раціоні, проте, щоб набирати достатню кількість вітамінів, мінералів та фітонутрієнтів з твердої їжі насправді ох як непросто! Кілька років тому я з метою експерименту зважував і записував все, що я з’їдаю, при досить хорошому раціоні, і тоді через спеціальну програму порахував не білки-жири-вуглеводи, а кількість вітамінів і мінералів які я набираю з нормальної їжі. Результати дуже невтішні. Крім того, реалії такі, що при споживанні надмірної кількості, наприклад, цитрусових, заради вітаміну С, треба враховувати, що в організм потрапляє в тому числі і та хімія, яка захищала ці фрукти від шкідників та хвороб…

Рекомендую забути про застарілі “норми” вітамінів та мінералів, що виражаються у відсотках денної норми. Це номінальні значення, розраховані для середньостатистичної людини  при добовому раціоні в 2000 ккал. В сучасному суспільстві для активних людей, особливо які займаються спортом, та ще й в умовах стресів та психо-емоційних навантажень, норми зовсім інші. Дивитися треба на абсолютні значення вмісту інгредієнтів, при цьому звертати увагу, чи це дані для 1 порції (1 капсула), чи це на порцію, наприклад, з трьох капсул! Тому що провівши прості арифметичні порівняння, часто буває, що дорогий продукт насправді навіть вигідніший, ніж більш дешевий варіант, в якому мало порцій.

Крім того, на мою думку, краще брати не дешеві універсальні вітамінні формули “все для всіх”, а обирати продукти, в яких виробник чітко вказав на гендерний і/або віковий  розподіл. Наприклад, якісний американський виробник Puritan’s Pride виробляє як прості і недорогі універсальні мультивітаміни, так і науково обгрунтовані формули окремо для жінок, чоловіків, дітей, підлітків, а також людей поважного віку і т.д.

На що звертати увагу при аналізі мультивітамінного комплексу і його ціни? Звісно, крім репутації виробника і країни походження, варто проаналізувати інгредієнти та їх дозування. Наприклад, для простіших, але якісних комплексів, які містять лише вітаміни і мінерали в помірних дозуваннях, нормальною ціною є 200-300 грн. - як для універсальних, так і для чоловічих/жіночих недорогих препаратів. А потужні жіночі та чоловічі комплекси, крім вітамінів і мінералів, містять велику кількість корисних і натуральних фітонутрієнтів - екстрактів різних трав та інших рослин. Не дивно, що нормальна ціна для такого продукту - орієнтовно від 500 грн. і вище, залежно від кількості порцій в упаковці.

А ось коли вам  намагаються продати за 800-1000 грн. примітивний по складу комплекс, де крім звичайних дозувань вітамінів та мінералів нічого не має - то будьте певні, воно того не варте, навіть якщо з таким продуктом додається захоплююча історія про те, що кожен інгредієнт походить з недоторканних альпійських галявин і зібраний саме 29 лютого о 12-ій годині ночі :)

ІІ місце - хондропротектори (глюкозамін, хондроїтин, МСМ)

Тут все набагато простіше. Про суглоби люди починають думати тоді, коли вони болять. А коли суглоби вже болять, то як і все інше, лікувати їх вже важче, ніж запобігати дегенеративним змінам. Тому й називається ця категорія продуктів - хондропротектори, бо вони використовуються не тільки для відновлення хрящової тканини в організмі, але й для профілактики. Проте пенсіонери про них знають набагато більше, як молоді активні люди, а мало б  бути навпаки!

Кому потрібні хондропротектори? Якщо розібратися, то практично усім, не кажучи вже про тих, кого турбують суглоби і їх потрібно відновлювати. Адже навіть коли суглоби здорові, вони отримують постійне навантаження: біг, ходьба, заняття різними видами спорту… Якщо хтось на цих словах радіє подумки, що правильно робить, якщо раптом абсолютно не практикує фізичні навантаження - то змушений розчарувати: при малоактивному способу життя рано чи пізно буде зайва вага, а при цьому страждає і серцевосудинна система, і суглоби (в основному коліна) - яким доводиться носити  на собі цю зайву вагу!

Проте найбільша потреба в хондропротекторах - якщо ви якраз в процесі схуднення, тому що до фізичних навантажень додаються обмеження в раціоні, відповідно організм в цей період отримує менше потрібних речовин для нормального функціонування, а  тому, як ніколи, потребує додаткової підтримки!!!

Рекомендовані дозування: я завжди орієнтуюсь на глюкозамін: 1500 мг на добу, при потребі можна й більше. А інші компоненти хороші виробники вдало розраховують відповідно до глюкозаміну. Приблизно це 1200 мг на добу (сюди входить і хондроїтин, і інші допоміжні компоненти, такі як МСМ, колаген, Босвелія, цитрусові біофлавоноїди, тощо).

І місце - омега-3 (риб’ячий жир)

За що я люблю омега-3 - це за дуже різноманітну корисну дію на організм. З одного боку, вони є необхідними для серцево-судинної системи. Особливо для нашого регіону! Адже не всі мають можливість в достатній кількості споживати червону рибу(саме в ній міститься найбільша концентрація омега-3), і саме з цієї причини смертність в Україні від серцево-судинних захворювань перевищує смертність від онкології, і це при тому, що була Чорнобильська трагедія! А в тих країнах, де населення традиційно харчується червоною рибою, смертність від інсульту та інфаркту у відсотковому співвідношенні надзвичайно менша!

Проте користь для серця - це не єдина ключова перевага омега-3 кислот. Більшість відразу помічає позитивний вплив на шкіру та волосся, особливо в комбінації з вітамінами, в яких є високий вміст Біотину.

Згідно з дослідженнями американських вчених, додавання капсул омега-3 в раціон дітей суттєво покращувало їх увагу та здатність до навчання. Тому для тих, в кого багато розумових навантажень, добавки з омега-3 будуть особливо корисними!

Як вибирати омега-3 кислоти: джерелом повинен бути не просто риб’ячий жир, а з родини лососевих! Найбільшу цінність мають омега-3 кислоти: ЕПК і ДГК, загальною кількістю 300 мг на капсулу або й більше!
А якщо глянути на недорогий риб’ячий жир, то в інгредієнтах часто можна побачити саме жир з печінки тріски, а не лосося, який не настільки корисний! І при цьому вміст ЕПК та ДКГ буде в рази меншим.
Крім того, лосось та інша риба, мають здатність накопичувати в собі ртуть. Лише незначна кількість виробників очищає продукт від ртуті, і зазначає це на етикетці. Тому, будьте пильні.

Пам'ятайте, Здоров'я - найважливіша річ, яка в нас є. Потурбуйтесь про нього сьогодні і воно віддячить Вам завтра. Не лікуйте хвороби - попереджуйте їх. Ведіть активний, рухливий спосіб життя, правильно харчуйтесь, займайтесь спортом, радійте життю!

 
 
Оставить отзыв ↓
 
 
 

 

Быстрый заказ
Пожалуйста, укажите имя и свой номер телефона, чтобы мы могли связаться с Вами

captchacaptchacaptchacaptcha